Een airco installeren

Een constante temperatuur is erg belangrijk voor de sfeer en het comfort in een woon, werk- of winkelruimte. Te warm of te koud: het heeft een grote invloed op de productiviteit en de gezondheid van uw werknemers. En op het koopgedrag van potentiële klanten.

Welke airco?

U overweegt dus om een airco te kopen? Wij weten dat dit niet altijd een makkelijke klus is. Wij bekijken dan ook de situatie van elke  klant, particulier of bedrijf, afzonderlijk en geven advies op maat over het aangewezen systeem. Wij verliezen daarbij zeker ook het esthetische aspect en de technische mogelijkheden van uw ruimte niet uit het oog.

Hoe werkt een airco?

De moderne airconditioningsystemen kunnen koelen en verwarmen. Het zijn eigenlijk lucht/lucht warmtepompen. De traditionele airco die enkel koelt komt nog zelden voor aangezien de technologie van de nieuwe warmtepompen veel beter en zuiniger is. De lucht/luchtwarmtepompen gebruiken beperkte elektrische energie om de warmte te verplaatsen. Via de buitengroep wordt warmte of koude aan de buitenlucht onttrokken. Die wordt met behulp van het koelmiddel naar de binnengroepen overgebracht zodat uw woning of werkruimte de gewenste temperatuur krijgt. Hierdoor is er geen overgang nodig naar een ander medium zoals water. Het rendementsverlies is dus beperkt. Deze methode is zeer energiebewust. Ze verbruikt tot 4x minder energie dan de traditionele verwarmingsmanieren.g voor een aantal subsidies  vanwege het lage energieverbruik, de beperkte CO2 productie en de zeer lage K-waarde

Enkele realisaties